70

Racistische Obama-tweet brengt Israëlische regering in verlegenheid

Vrouw Israëlische minister van Binnenlandse Zaken begaat racistische blunder en bijt in het stof

Judy Shalom Nir Mozes, een Israëlische televisiepersoonlijkheid en de vrouw van de minister van Binnenlandse Zaken Silvan Shalom is onder vuur komen te liggen vanwege een racistische grap die ze over president Barack Obama maakte.

Dat schrijft The Guardian maandag. Zondag schreef Shalom Nir Mozes op twitter:

Weet je wat Obama Koffie is? Zwart en slap”.

De televisieberoemdheid werd vrijwel meteen bedolven onder kritiek op haar racistische uitlating waarop ze  het bericht snel verwijderde en ze haar excuses publiekelijk aan Obama aanbood.

Ze schreef: “President Obama ik had deze ongepaste grap die ik hoorde niet moeten schrijven. Ik hou van mensen ongeacht hun afkomst en geloof.”
En kort daarna twitterde ze:

“Het spijt me als ik iemand heb beledigd. Ik hoop dat ik nog wel getrouwd ben als mijn man straks hoort wat ik heb gedaan.”

Haar excuses vielen niet in goede aarde. Op Twitter was ze haar geloofwaardigheid

kwijt. Iemand twitterde: “Hoe lelijk de mens kan zijn… bericht verwijderd en een nep excuus. Ze vond het eerder wel grappig genoeg om te delen. Rotzooi.”

Mozes is al eerder in opspraak gekomen wegens het openlijk steunen van Israëlische aanvallen op Gaza toen ze was genomineerd als vertegenwoordiger van Unicef in Israël.

Geef een reactie

Laatste reacties (70)