Laatste update 20:28
88

Racistische websitebouwer weigert klus vanwege ‘niet-normale naam’

De websitebouwer Webstick.nl weigerde een klus van de Amsterdamse Souad omdat zij een ‘niet-normale naam’ had. Zij vroeg om een offerte en kreeg de reactie dat ze alleen van een ‘Jeroen, Kees of Rob’ verzoeken aannamen. Een ‘Osama, Saddam of Souad’ moeten van tevoren vijftig procent van het bedrag betalen. Dat meldt AT5.

Op sociale media is er veel ophef ontstaan over de mail die Souad van de websitebouwer kreeg. Haar broer deelde het bericht op Twitter die binnen korte tijd al honderden keren gedeeld is.

 

Soaud geeft aan geschrokken te zijn van de reactie en is van plan aangifte te doen.

Aanvankelijk wist ik niet of ik er om moest lachen of huilen. Maar uiteindelijk werd ik er toch heel verdrietig van. Ik wil het er niet bij laten zitten en ga aangifte doen. Ik heb lang voor de klantenservice van een groot bedrijf gewerkt, dan raak je wel wat gewend. Maar dit. Normaal heb ik echt nog nooit ergens last van gehad. Maar weet je, na mij komt nóg een generatie, dus ik laat het er niet bij zitten

De websitebouwer Martijn zegt nu bedreigingen te krijgen en zijn overduidelijk racistische opmerking ‘niet beledigend’ bedoeld te hebben en is zelfs boos dat Souad zijn mail gedeeld heeft. Hij zou nare ervaringen hebben met mensen van ‘bepaalde groepen’, wat volgens hem zijn reactie rechtvaardigt.

Het is mijn goed recht om mensen af te wijzen. Ik heb in het verleden slechte ervaringen gehad met bepaalde groepen, dus ik bouw liever sites voor de ene, dan voor de andere klant. Het is belachelijk, al die reacties. Die dame heeft niet gereageerd maar is gelijk dit soort dingen gaan publiceren. Ik had sowieso nee gezegd, want ik ben op dit moment toch te druk

Hopelijk zal Souad niet zijn voorbeeld nemen door haar nare ervaring met racistische websitebouwers door te trekken naar iedereen die Martijn heet.

cc foto: centralasian

Geef een reactie

Laatste reacties (88)