66

Radeloze vader start actie voor vuurwerkverbod

Zoon Hamza (15) leeft als kasplantje na vuurwerkbom

Hamza Salhi ging op oudejaarsnacht in de Rotterdamse wijk Charlois de straat op om vuurwerk af te steken. Precies op dat moment ontplofte er 40 meter verderop een vuurwerkbom waarmee een groep jongeren een parkeermeter opblies. Een stuk metaal vloog door de lucht en trof het hoofd van Hamza. Hij liep ernstig hersenletsel op.

micro fireworksDe tiener zit nu in een rolstoel en kijkt wezenloos voor zich uit. Hij ondergaat revalidatie maar zal nooit meer de oude worden. Zijn vader is radeloos. Hij is een actie gestart voor een vuurwerkverbod want hij wil niet dat iemand anders hetzelfde overkomt. In anderhalve maand verzamelde Mohammed Salhi 1000 handtekeningen, meldt het AD:

 ,,Ik hoop dat ik burgemeester Aboutaleb wakker kan schudden. Vroeger was vuurwerk gezellig, leuk en mooi. Nu zijn het bommen. Dat moet je niet aan particulieren overlaten. Dan zullen er nog meer kindjes het slachtoffer worden.”

Salhi’s actie komt op het moment dat de discussie over vuurwerk net weer is opgelaaid. Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum kondigde deze week een vuurwerkverbod aan. Uit onderzoek blijkt dat 30 procent van de burgemeesters zo’n algeheel vuurwerkverbod wil.

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam zal de handtekeningen in ontvangst nemen maar is geen voorstander van een verbod. Hij spreekt van een traditie die doorgeschoten is en veranderd moet worden. De jongeren van tussen de 16 en 19 jaar die de parkeermeter opbliezen zijn gearresteerd en worden vervolgd wegens poging tot doodslag.

cc-foto: Toni

Geef een reactie

Laatste reacties (66)