Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ramallah wil helemaal geen band met Amsterdam en Tel Aviv

  •  
03-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ramallah300.jpg
In Amsterdam discussieert de gemeenteraad over termen als 'stedenband' of 'samenwerking', maar heeft iemand de Palestijnen gevraagd wat ze willen?
De gemeente Amsterdam wil koste wat kost íets van een band met Tel Aviv en Ramallah. Als het geen stedenband is, dan maar een samenwerkingsverband. Nadat de stedenband eerst van de baan leek, stemde de gemeenteraad twee dagen geleden alsnog in met een aangepast voorstel van burgemeester Van der Laan. Maar de gemeente Ramallah zegt nu helemaal geen behoefte te hebben aan wat voor soort band dan ook met Tel Aviv, ‘de stad van de bezetter’.
De gemeente van Ramallah heeft bevestigd dat zij geen samenwerkings-, vriendschaps-, of stedenband overeenkomst tekent met welke stad dan ook in de wereld, als deze niet berust op het erkennen van de rechten van het Palestijnse volk, zoals is vastgelegd door de internationale gemeenschap. Verder tekent de gemeente geen overeenkomsten waarbij een stad van de bezetter een derde partij is, of parallel loopt met een gemeente behorende tot de bezetter, als derde partij.
cc-foto: Pedro  

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.