Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

RamBam: Media nemen klakkeloos onzin over

  •  
06-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rambam_300.jpg
Programma dropt verzinsels, media publiceren ongecheckt: CDA'ers gaan vaker vreemd en andere onwaarschijnlijke verhalen
Het VARA-programma RamBam heeft de afgelopen weken nepberichten de wereld ingestuurd om te zien of media ze zouden overnemen. Dat bleek massaal het geval. Zo nam De Telegraaf zonder iets te controleren een bericht over aangaande een methode om het stempelen bij de Elfstedentocht te vervangen door inchecken.
Bekijk de video in andere formaten. Het verzonnen persbericht stond binnen 20 minuten op de site van De Telegraaf. Vervolgens namen andere media dat nieuws weer over. Ook een verzonnen onderzoek naar de relatie tussen overspeligheid en politieke voorkeur ging er bij de journalisten in als Gods Woord in een ouderling.
De redactie van RamBam stuurde met een gratis Gmail-adres een bericht rond namens een Griekse Europarlementariër. Die protesteerde zogenaamd tegen een ton subsidie voor een kunstwerk van olifantenpoep. Zelfs de toevoeging dat het kunstwerk niet tentoongesteld werd omdat de kunstenaar dat ‘ouderwets’ vond, wekte geen argwaan. 

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.