29

Rapper Snoop Dogg na arrestatie in Zweden: ‘Dit is racial profiling’

Rapper zegt nooit meer terug te zullen gaan naar Zweden, na gearresteerd te worden op verdenking van bezit van marihuana 

De rapper Snoop Dogg werd afgelopen weekend in Zweden aangehouden op verdenking van bezit van marihuana. Hij werd uit zijn auto gehaald, gearresteerd en moest mee naar het politiebureau voor urineonderzoek. Tot grote ontsteltenis van de rapper. De uitkomst is volgens de Britse krant the Guardian nog onbekend, maar de rapper is wel op vrije voeten gesteld. Zelf zegt hij dat de politie geen enkele spoor van drugs heeft kunnen vinden en wijdt het hele voorval aan etnisch profileren door de politie.

In een reactie op de arrestatie zegt Alexander Bard, één van de juryleden van het Zweedse tv-programma Idols, dat er geen sprake was van etnisch profilering, maar dat de arrestatie van Snoop Dogg onderdeel uitmaakt van de strijd van de politie tegen drugs. Etnisch profileren doen ze in Zweden namelijk niet aan, dat is iets Amerikaans, aldus Bard, die meent dat de Zweedse politie zo veel mogelijk bekende mensen aanpakt, in de hoop op goede publiciteit.

Snoop Dogg is in het verleden overigens veroordeeld voor het smokkelen van 8 gram marihuana naar Noorwegen, waardoor hij het land twee jaar niet in mocht en zo’n 25.000 euro boete moest betalen. 

Bekijk hier de Instagramvideo waarin Snoop Dogg zegt dat de arrestatie racial profiling was. 

The Guardian: Snoop Dogg: I was racially profiled by Swedish police

Geef een reactie

Laatste reacties (29)