64

Raus! Merkel brengt gevlucht meisje aan het huilen met harteloze reactie

Palestijns meisje vraagt om begrip, krijgt uitleg regels

Angela Merkel deed vandaag een Verdonkje. Een 13-jarig Palestijns meisje, Reem genaamd, dat al jaren in Duitsland wacht op de afhandeling van de asielaanvraag van haar ouders hield een emotioneel verhaal tegen de Bondskanselier. Ze wordt bedreigd met uitzetting en vraagt zich af waarom ze niet net als kinderen recht heeft op een normaal leven.


Merkel trok daarop de regels zijn regels-verhaal uit de kast en vertelde het meisje dat deels in Duitsland is opgegroeid dat de politiek soms hard is maar dat er nu eenmaal niet voor ‘iedereen’ plaats is in Duitsland en dat er miljoenen gevluchte Palestijnen zijn. En ook nog miljoenen in Afrika!

Het meisje barstte na het kille antwoord in huilen uit. Merkel zag een pr-ramp voor haar ogen voltrekken, stapte op het kind af en gaf haar snel een aai met de mededeling ‘dat heb je goed gedaan’ waarop de presentator opmerkte dat het meisje vooral een oplossing wil. Merkel reageerde als door een wesp gestoken.

Merkel ligt de laatste tijd steeds meer onder vuur vanwege haar harteloze houding ten opzichte van de lijdende Grieken. Nu blijkt ze zich ook zo tegen kinderen op te stellen.

Geef een reactie

Laatste reacties (64)