Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rauw-jongen wordt toch niet uit huis geplaatst

  •  
28-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Rauwjongen300.png
Tom Watkins (15) zal via Wereldschool erkend onderwijs volgen
Tom Watkins, de 15-jarige uit de documentaires Rauw en Rauwer, zal niet uit huis worden geplaatst. Hij gaat vanaf 7 januari toch deelnemen aan erkend onderwijs. Dat is het gevolg van een bemiddeling met een aantal belanghebbende partijen. Bij die afspraken waren Tom, zijn moeder, Bureau Jeugdzorg, Leerplicht, de Wereldschool en de Kinderombudsman Marc Dullaert aanwezig.
Volgens laatstgenoemde heeft elk kind recht om op te groeien bij de ouders, maar ook het recht op onderwijs. Hij is daarom verheugd dat er een oplossing is bedacht. Bureau Jeugdzorg startte in december een spoedprocedure om Tom uit huis te plaatsen, nadat bekend werd dat hij niet deelnam aan erkend onderwijs. Tom zou worden gepest vanwege zijn dieet, waarop zijn moeder besloot om zonder toestemming van de leerplichtambtenaar thuis les te geven.
Tom gaat nu via de Wereldschool onderwijs volgen. Die school maakt het bovendien mogelijk om zowel in Nederland als Groot-Brittannië bij de lessen aanwezig te zijn. Tom zal het komende schooljaar namelijk veelvuldig bij zijn vader en broer in Groot-Brittannië zijn.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.