34

Rauw-jongen wordt toch niet uit huis geplaatst

Tom Watkins (15) zal via Wereldschool erkend onderwijs volgen

Tom Watkins, de 15-jarige uit de documentaires Rauw en Rauwer, zal niet uit huis worden geplaatst. Hij gaat vanaf 7 januari toch deelnemen aan erkend onderwijs. Dat is het gevolg van een bemiddeling met een aantal belanghebbende partijen. Bij die afspraken waren Tom, zijn moeder, Bureau Jeugdzorg, Leerplicht, de Wereldschool en de Kinderombudsman Marc Dullaert aanwezig.

Volgens laatstgenoemde heeft elk kind recht om op te groeien bij de ouders, maar ook het recht op onderwijs. Hij is daarom verheugd dat er een oplossing is bedacht. Bureau Jeugdzorg startte in december een spoedprocedure om Tom uit huis te plaatsen, nadat bekend werd dat hij niet deelnam aan erkend onderwijs. Tom zou worden gepest vanwege zijn dieet, waarop zijn moeder besloot om zonder toestemming van de leerplichtambtenaar thuis les te geven.

Tom gaat nu via de Wereldschool onderwijs volgen. Die school maakt het bovendien mogelijk om zowel in Nederland als Groot-Brittannië bij de lessen aanwezig te zijn. Tom zal het komende schooljaar namelijk veelvuldig bij zijn vader en broer in Groot-Brittannië zijn.

Trouw: Rauw-jongen Tom gaat tóch naar school

Geef een reactie

Laatste reacties (34)