Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Recessie voorbij in België en VS

  •  
30-10-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
euro-geld.jpg
Eindelijk weer groei naar vier kwartalen krimp
De economie in de Verenigde Staten groeit weer. Daarmee komt een einde aan vier kwartalen van recessie, de langste periode van krimp sinds de Grote Depressie van de vorige eeuw. Ook België boekt weer groei.
Situatie VS (via NRC ): Dankzij hogere consumentenbestedingen, een licht herstel op de huizenmarkt en vooral door stevige stimuleringsmaatregelen van de overheid bedroeg de Amerikaanse groei in het derde kwartaal op jaarbasis 3,5 procent, licht hoger dan analisten hadden verwacht. In het tweede kwartaal kromp de Amerikaanse economie nog met 0,7 procent op jaarbasis. 
Situatie België (via Het Parool ): De Belgische economie is in het derde kwartaal van dit jaar met 0,5 procent gegroeid, na vier kwartalen van krimp. Daarmee is ze uit de recessie geraakt.
Vorig kwartaal maakten Frankrijk, Duitsland en Japan al bekend weer te groeien. In Nederland is nog niet gerapporteerd dat de economie weer aantrekt.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.