Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rechtbank Zwitserland veroordeelt man voor ‘like’ op Facebookpost

  •  
30-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
US-FACEBOOK-MENLO PARK

© 2012-05-15 00:00:00 A thumbs up or "Like" icon at the Facebook main campus in Menlo Park, California, May 15, 2012. Facebook, the world's most popular internet social network, expects to rai

De rechtbank van Zwitserland heeft dinsdag een 45-jarige man veroordeeld voor het geven een ‘like’ op het commentaar van een ander. Erwin Kessler, de voorzitter van een Zwitserse dierenrechtenorganisatie werd in dat commentaar een ‘racist’, een ‘fascist’ en een ‘antisemiet’ genoemd. Door het commentaar te ‘liken’ heeft de verdachte volgens de rechter bijgedragen aan het verspreiden van waardeoordelen en beschuldigingen die niet hard gemaakt kunnen worden. De man, wiens naam niet bekend is gemaakt, is veroordeeld tot een voorwaardelijke boete van 3.700 euro.
Saillant is dat Kessler in 1998 veroordeeld is tot een korte gevangenisstraf omdat hij een aantal joodse praktijken had vergeleken met die van nazi’s. Zo schreef Kessler in een nieuwsbrief over de joodse rituele dierenslachtingen dat joden niet beter zijn dan hun vroegere nazibeulen.

Meer over:

facebook, nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.