Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rechter Bauduin: Teeven ging te ver met uitspraak

  •  
14-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
404 keer bekeken
  •  
bauduin.jpg
Staatssecretaris had terughoudender moeten zijn met term 'inbrekersrisico'
Staatssecretaris van Justitie Fred Teeven had terughoudender moeten zijn met zijn uitlating dat overlijden een ‘inbrekersrisico’ is. Dat vindt oud-president bij de rechtbank Frans Bauduin.
Bekijk de video in andere formaten. Volgens Bauduin nuanceert de term ‘inbrekersrisico’ niet voldoende wat er is gebeurd. In Buitenhof zegt hij:
Ik weet niet wat er is gebeurd. We hebben het hier niet over iemand die een blauw oog heeft opgelopen, maar over iemand die dood is gegaan. Dan moet je heel goed onderzoeken wat er is gebeurd […] Teeven wilde eigenlijk iets algemeens zeggen, maar zei eigenlijk iets heel concreets over deze zaak.
Vorige maand zei Teeven in De Telegraaf dat de inbreker die omkwam bij een vechtpartij met de bewoners van een huis in het Noord-Brabantse Diessen, zelf het risico had opgezocht. Volgens Bauduin behoren politici, zolang geen uitspraak is gedaan, terughoudendheid te betrachten.
Bauduin meent tevens dat politici geen uitspraken over strafzaken moeten doen, voordat de rechter daarin uitspraak heeft gedaan, omdat daarmee de nuance in het gedrang komt, welke juist van rechters wordt verlangd. Volksvertegenwoordigers moeten zich realiseren dat ze iets zeggen als politicus en daarmee veel meer invloed hebben dan dat ze iets zeggen in een café of in de tram.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.