Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rechter beveelt vrijlating Braziliaanse oud-president Lula

  •  
08-07-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
35723250540_8ae0d7201a_k

© cc-foto: Midia Ninja https://flic.kr/p/WqJZNL

Een Braziliaanse rechter heeft de vrijlating gelast van de linkse oud-president Luiz Inacio Lula da Silva, beter bekend als Lula. De magistraat stelt dat Lula volgens de wet de behandeling van zijn hoger beroep in vrijheid mag afwachten. In april werd Lula tot twaalf jaar cel veroordeeld wegens corruptie, na een omstreden proces. Zelf houdt hij vol onschuldig te zijn en zegt dat de veroordeling politiek gemotiveerd is.
De federale rechter die Lula achter de tralies kreeg, maakt bezwaar tegen de vrijlating. Volgens Sergio Moro, de drijvende kracht achter anti-corruptie operatie die leidde tot de aanklacht tegen Lula, stelt dat de rechter niet bevoegd is Lula vrij te laten.
Lula is volgens peilingen de grootste kanshebber voor de presidentsverkiezingen die in oktober gehouden worden. In augustus beslist een andere rechtbank of Lula mag deelnemen, meldt de BBC.
cc-foto: Midia Ninja

Meer over:

brazilië, lula, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.