Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rechter: Kabelnetwerk blijft van Ziggo en UPC

  •  
18-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
televisie_300.jpg
Toezichthouder Opta mag het openstellen van het kabelnetwerk niet afdwingen. Consument is de klos, het blijft Ziggo of UPC
De Opta heeft volgens het College van Beroep voor het Bedrijfsleven niet voldoende kunnen hardmaken dat er te weinig concurrentie is op de kabelmarkt. UPC en Ziggo hadden een zaak aangespannen tegen de Opta die hen verplicht de kabelmarkt open te stellen. Daardoor verloren zij noodgedwongen klanten aan Tele2.
Doordat de Opta de grote kabelgiganten kon verplichten om hun netwerk open te stellen, kon Tele2 al een tijdje analoge kabeltelevisie aanbieden op de netwerken van UPC en Ziggo. Dat leek geen probleem totdat Tele2 ging stunten met vele lagere abonnementsprijzen dan UPC en Ziggo waardoor klanten overliepen.
De Consumentenbond is teleurgesteld door het besluit van het College van Beroep , de hoogste rechtbank op het gebied van sociaal-ecnomische bestuursrecht.
Consumenten die zelf willen kiezen voor een aanbieder van kabeltelevisie staan in de kou”, stelt de Consumentenbond in Trouw. De bond vindt dat het kabinet in actie moet komen om de openstelling van de kabelmarkt alsnog te regelen.
Doordat het College heeft besloten dat de Opta UPC en Ziggo niet kan verplichten hun netwerk open te stellen, zal Tele2 binnenkort afgesloten worden van het kabelnetwerk. Tele2 klanten zullen nog maar drie maanden beeld hebben op hun televisie.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.