Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rechter maakt weg vrij voor politieke rentree Berlusconi

  •  
12-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ITALY POLITICS

© 2018-04-20 12:05:01 epa06682034 Leader of Italian party 'Forza Italia', Silvio Berlusconi, in Larino during his electoral tour in Molise Region, Italy, 20 April 2018.Italy does not look close

De omstreden Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi mag opnieuw zijn geluk beproeven in de politiek, dat heeft de rechtbank in Milaan besloten. Berlusconi verloor in 2013 het recht als volksvertegenwoordiger op te treden nadat hij werd veroordeeld voor belastingfraude. De 81-jarige Berlusconi kon daarom niet optreden als boegbeeld van zijn partij Forza Italia tijdens de parlementsverkiezingen in maart.
Het besluit komt op het moment dat de deadline nadert voor de coalitieonderhadelingen tussen de populistische Vijfsterrenbeweging (MS5) en de extreemrechtse Lega. President Sergio Mattarella stelde een deadline in nadat de politieke onderhandelingen na de verkiezingsuitslag in een impasse dreigde te belanden. Berlusconi gaf woensdag al zijn goedkeuring aan Lega – dat samen met zijn Forza Italia partij campagne voerde – om te proberen een regering te vormen met MS5.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.