Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rechter oordeelt: tot zes jaar cel in grensrechterzaak

  •  
17-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
grensrechter.jpg
Rechter acht medeplegen van doodslag bewezen
De rechtbank in Lelystad heeft de zes jongens van de Amsterdamse voetbalclub Nieuw Sloten en de vader van één van hen veroordeeld voor hun rol bij de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. De vader, El-Hasan D. krijgt 6 jaar cel, met aftrek van het voorarrest. Zijn zoon, Yassin D., krijgt 12 maanden jeugddetentie, waarvan 2 voorwaardelijk.
Vijf andere verdachten krijgen 24 maanden jeugddetentie, waarvan 6 maanden voorwaardelijk.  Daveryon B. krijgt 30 dagen jeugddetentie, waarvan 17 dagen voorwaardelijk. Dat meldt onder meer Nu.nl.
Grensrechter Nieuwenhuizen werd op 2 december vorig jaar zwaar mishandeld. Hij was grensrechter bij een wedstrijd tussen het elftal van zijn zoon, Buitenboys B3 en de B1 van Nieuw Sloten.
Het Openbaar Ministerie heeft eerder tijdens een zitten al aangekondigd ervan overtuigd te zijn dat de daders niet de bedoeling hadden om de grensrechter van Buitenboys te doden. Door vaak en hard tegen zijn hoofd en nek te schoppen, hebben ze echter wel het risico voor lief genomen dat zoiets zou gebeuren. Alle straffen zijn conform de eisen van het OM. De jongens krijgen lagere straffen dan de 51-jarige hoofddader, omdat ze onder het jeugdrecht vallen.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.