Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rechter spreekt majoor vrij van Don't Ask Don't Tell

  •  
25-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
womaninarmy_300.jpg
Rechter gaat in tegen de Amerikaanse wet die homo's, lesbiennes en biseksuelen in het leger mag ontslaan
De rechter in Washington verplicht de Amerikaanse luchtmacht een ontslagen lesbische majoor weer aan te nemen. Volgens de rechter is er geen voldoende bewijs dat haar seksuele geaardheid haar werkzaamheden negatief beïnvloed heeft. Met die uitspraak gaat de rechter in tegen de controversiële wet Don’t Ask Don’t Tell die stelt dat homo’s die voor hun geaardheid uitkomen, ontslagen mogen worden.
De 46-jarige Margaret Witt werkte als verpleegkundige voor de luchtmacht. Drie jaar geleden werd ze ontslagen toen aan het licht kwam dat zij een relatie heeft gehad met twee vrouwelijke officieren van de luchtmacht. De rechter oordeelde dat er geen bewijs is dat de seksuele voorkeur van Witt ‘een negatief effect had op het moreel en de discipline van het onderdeel waarin de vrouw diende’, schrijft de Volkskrant.
Dinsdag verwierp de Senaat het voorstel om Don’t Ask Don’t Tell te herzien. Na een stemming bleek dat te weinig senaatsleden er iets voor voelen om de wet opnieuw te bespreken. President Barack Obama wil openlijke homoseksualiteit binnen de strijdkrachten wel toestaan en de wet stoppen. Sinds 1993, toen Don’t Ask Don’t Tell werd ingevoerd, zijn 14.000 soldaten ontslagen vanwege het openlijk uitkomen voor hun seksuele geaardheid.
cc-foto: VA Comm

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.