Laatste update 17:57
16

Rechter straft moeder van comazuipend meisje

Een rechter in Den Haag heeft een moeder een boete van 400 euro gegeven omdat haar 14-jarige dochter onwel werd na te veel alcohol gedronken te hebben. Het meisje belandde met 1.1 promille alcohol in haar bloed in het ziekenhuis. Het incident vond plaats op het ‘sweet 16’ feestje van het andere kind van de vrouw. Dit meldt Omroep West vrijdag.

Volgens de Haagse rechter zijn ouders die een feest geven verantwoordelijk voor het alcoholgebruik van minderjarigen. Persrechter Yolande Wijnnobel licht toe:

“Jij bent verantwoordelijk voor wat er op jouw feestje gebeurt. Als er op jouw feestje minderjarigen dronken worden is dat strafbaar.”

De vrouw verdedigt zich door te stellen dat ze er niet van op de hoogte was dat haar dochter sterke drank aan het nuttigen was omdat ze die helemaal niet geschonken zou hebben. Volgens de rechter had de vrouw het kunnen weten omdat er lege flessen op het aanrecht stonden en had ze überhaupt moeten voorkomen dat haar dochter zo dronken werd dat ze in het ziekenhuis belandde.

De straf van de moeder zou functioneren als een waarschuwing voor alle ouders. Ze kreeg uiteindelijk een boete van 400 euro waarvan 300 voorwaardelijk. De officier van justitie eiste zestig uur werkstraf, waarvan dertig voorwaardelijk. Omdat de zaak al twee jaar loopt is de rechter coulant geweest omdat de vrouw al die tijd met de situatie in haar maag gezeten zou hebben.

cc foto: Nika Vee

Geef een reactie

Laatste reacties (16)