Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rechter: Utrecht moet uitgeprocedeerde asielzoeker met kind opvangen

  •  
09-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mx3.jpg
Streep door beleid Hirsch Ballin
De bestuursrechter heeft bepaald dat de gemeente Utrecht een uitgeprocedeerde asielzoeker en haar drie-jarige kind opvang moet bieden.
Dat meldt de Volkskrant. De gemeente is blij met die uitspraak. Wethouder Piet van der Sluijs hoopt dat nu een einde komt aan een landelijk beleid dat volgens hem tot veel schrijnende situaties leidt.
Per 1 januari 2010 mogen gemeenten van het rijk niet langer noodopvang bieden aan uitgeprocedeerde asielzoekers. Deze maatregel was opgelegd in de hoop dat uitgeprocedeerde asielzoekers zo sneller naar hun land van herkomst zouden terugkeren. Veel uitgeprocedeerden kunnen echter helemaal niet terug, waardoor ze gedwongen op straat leven. Dat geldt ook voor gezinnen met kinderen.
Het Europese Comité voor Sociale Rechten bepaalde onlangs ook al dat Nederland geen gezinnen met kinderen op straat mag zetten, maar minister Hirsch Ballin legde die uitspraak naast zich neer.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.