Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rechter VS: Twitter moet data afstaan in zaak WikiLeaks

  •  
12-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_WikiLeaks_topsecret_FotoSerra_300_01.jpg
Ook gegevens van de Nederlander Rop Gonggrijp zijn opgeëist door het Amerikaanse openbaar ministerie
Twitter moet aan het Amerikaanse ministerie van Justitie gebruikersgegevens overhandigen van drie klanten die contact hebben gehad met de klokkenluiderssite WikiLeaks. Onder hen is ook de Nederlandse hacker en mede-oprichter van internetprovider XS4all Rop Gonggrijp. Dat heeft een rechter in de Amerikaanse hoofdstad Washington vrijdag bepaald, zo meldt de Volkskrant.
De Volkskrant meldt dat drie van de betrokkenen zich verzetten tegen het afgeven van hun persoonlijke gegevens. Zij stellen dat hun privacy in het geding is en het recht op vrije meningsuiting. De rechter wees die argumentatie van de hand, onder meer omdat hun bijdragen op de microblogdienst toch al openbaar waren.
De Amerikaanse Justitie onderzoekt of WikiLeaks en zijn oprichter Julian Assange vervolgd kunnen worden voor het publiceren van ongeveer 250.000 geheime ambtsberichten van Amerikaanse ambassades over de hele wereld, de zogeheten Embassy Cables. Foto-cc: FotoSerra

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.