Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rechter: 40 uur werkstraf voor voorstander Zwarte Piet

  •  
27-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Sinterklaas bezoekt Rijksmuseum

© 2015-12-06 13:08:20 AMSTERDAM - Tegenstanders van zwarte Piet tijdens het vertrek van Sinterklaas De goedheiligman krijgt een rondleiding door het Rijksmuseum, voordat hij met de pakjesboot t

Een 31-jarige voorstander van Zwarte Piet, P. uit Lelystad is maandag door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot 40 uur werkstraf, waarvan 20 uur voorwaardelijk voor groepsbelediging. De man heeft twee jaar geleden discriminerende teksten gepubliceerd als reacties op een Facebookpost van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet. Hij schreef onder meer:
"Gewoon weer voor slaaf laten werken kunnen ze ook niet meer klagen is toch wat ze willen dat luie zweet eruit werken nikker daar ben je voor geboren."
De 31-jarige man is de eerste van in totaal negen verdachten die in deze zaak moeten voorkomen.
Eén van de aanklagers, Jerry Afriyie, schrijft op zijn Facebookpagina:
"Zijn racistische reactie, die zeer zeker bedoeld was om ons te kleineren en te kwetsen, bewijst alleen maar ons punt. Als je aan groepsbelediging en haatzaaiende uitingen doet, om te bewijzen dat je niet racistisch bent, verlies je elke geloofwaardigheid."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.