100

Rechter tegen wildplassende vrouw: Was maar op een urinoir gaan zitten

De vrouw die een boete kreeg wegens wildplassen en dat bij de rechter aanvocht, moet die boete alsnog betalen. De rechter vond dat de vrouw bij gebrek aan een geschikte plasplaats maar op een mannenurinoir had moeten hurken.

De boete werd in 2015 uitgeschreven nabij het Amsterdamse Leidseplein. De vrouw, Geerte Piening, had na het stappen hoge nood en het café waar ze vandaan kwam was inmiddels dicht. Openbare toiletten voor vrouwen zijn er nauwelijks in het centrum van Amsterdam – 3 stuks, tegenover 35 voor mannen – en dus zat er voor Piening niets anders op dan te wildplassen.

Piening stapte vanwege de boete naar de rechter en probeerde daar aan te tonen dat het wel erg ongelijk verdeeld is qua plasplekken voor mannen en vrouwen. De rechter antwoordde daarop dat dat is omdat mannen vaker wildplassen dan vrouwen. Dat was voor de rechter echter geen reden enig begrip te tonen, in plaats daarvan vertelde hij de vrouw dat ze maar een urinoir voor mannen had moeten gebruiken. En ze moest dus alsnog de boete betalen, minus 50 euro omdat ze zo lang op de behandeling van de zaak had moeten wachten.

Bron: NOS / cc-foto: FaceMePLS

Geef een reactie

Laatste reacties (100)