Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rechts Europa wil jacht op downloaders

  •  
22-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
internetpolitie_300.jpg
Meerderheid Europarlement stemt in met downloadverbod
Marielle Gallo, de Franse Europarlementariër heeft een resolutie opgesteld waarin staat dat het zonder toestemming delen van muziek en films via internet verboden moet worden. Een rechtse meerderheid in het Europees Parlement heeft voor het verbod gestemd. In Nederland is het verspreiden van illegale bestanden verboden, maar het dowloaden ervan niet.
De linkse partijen vinden de aanpak overdreven en vrezen voor de privacy van internetters. Gallo verlangt van internetproviders namelijk dat ze gaan samenwerken met de houders van auteursrechten. De Nederlandse GroenLinks Europarlementariër Judith Sargentini noemt de resolutie ‘een gevaarlijke oproep’:
Internetproviders worden zo onder druk gezet om politieagentje te gaan spelen voor de entertainmentindustrie. Dat kan erop uitdraaien dat providers het internetverkeer van hun klanten gaan filteren door middel van omstreden technieken als deep packet inspection. Van de privacy van internetters blijft zo weinig over.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.