Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rechts-extremist kondigt aanslag op asielzoekers aan

  •  
09-09-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
94 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-09-09-om-21.43.58
Een extreemrechtse man uit Hoorn heeft op Twitter aanslagen op vluchtelingen en asielzoekers te zullen plegen. Bij zijn dreigementen plaatste de extremist een foto waarop hijzelf te zien is met een zwaar wapen. De man beweert familie te zijn van het meisje dat vorig weekend slachtoffer werd van een zedenzaak.
Bij die zedenzaak werd in Kampen een 17-jarig meisje van haar fiets getrokken waarna zij zou zijn verkracht. Een 33-jarige bewoner van een asielzoekerscentrum in Dronten is aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de dader te zijn. Vorige week zondag schreef de rechtsextremist al op Twitter: ‘ M’n nichje verkracht door een asielzoeker van het azc in kampen druk met de voorbereidingen voor de vergeldingsactie ‘ Gisteren schreef de man op twitter, bij de foto met daarop het wapen: ‘ De voorbereidingen in volle gang gaat de goeiekant op gelukkig
De extremist, die sinds 2012 actief is op Twitter met de  waffen SS 88 heeft inmiddels zijn tweets afgeschermd voor niet-volgers. Volgens de beheerder van de website crimesite.nl was de man eerder actief bij de racistische partij CP’86 en zelfs kandidaat Kamerlid voor die partij. De man zou nu lid zijn van de neonazistische groep Blood and Honour  en plaatste hij op twitter geregeld berichten waaruit bewondering voor de nazi’s en de NSB bleek.
De politie Noord-Holland laat weten op de hoogte te zijn van de dreigementen en de zaak te onderzoeken. De extremist zelf heeft intussen contact opgenomen met de beheerder van Crimesite. Hij was naar eigen zeggen gehackt.
Update:  De politie heeft vrijdagavond laten weten dat de neonazi door een arrestatieteam is aangehouden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.