0

Rechts-extremisten opgepakt om aanslagplannen azc

Duitse politie pakt rechts-extremisten op die aanslagen voorbereidden op onder meer een azc en linkse politici

De Duitse politie heeft drie mannen opgepakt, die mogelijk van plan waren om aanslagen te plegen op asielzoekercentra en linkse politici in Bambergen. Tien van de dertien verdachten, onder wie twee vrouwen, zijn nog voortvluchtig.

De verdachten zouden online materiaal hebben besteld om “zeer gevaarlijke explosieven” te kunnen produceren, aldus Erik Ohlenschlager, procureur-generaal van Bamberg. De politie vond gisteren bij huiszoekingen in de regio Franken vuurwapens, munitie, steekwapens, honkbalknuppels, zwaar vuurwerk (mortierbommen) en rechts propagandamateriaal. De verdachten zouden van plan zijn geweest om, onder meer, een centrum voor vluchtelingen uit de Balkan in Bamberg aan te vallen. 

Rechts-extremisten hebben aangekondigd op zaterdag 31 oktober te willen demonstreren bij het terugkeercentrum. Als uit het politieonderzoek blijkt dat er plannen zijn om daar geweld te gebruiken, zal de demonstratie worden verboden.

Het is de tweede keer in een week tijd dat Duitsland wordt opgeschrikt door een aanslag door rechts-extremisten. Zaterdag werd kandidaat-burgemeester Henriette Reker neergestoken in Keulen. De dader stak haar diverse malen in haar nek en riep naar omstanders ‘dat het zo niet langer kan met de vluchtelingen’. 

Geef een reactie

Laatste reacties (0)