Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rechtse Britse krant censureert peiling over links liberalen

  •  
23-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_LibDem_NickClegg_LiberalDemocrats_300.jpg
Peiling: mensen minder bang voor een regering met de Lib Dems dan één met de Conservatieven. Rechtse media richten pijlen op Clegg na winst tv-debat
De Britse krant The Sun heeft een peiling achtergehouden waarvan de uitkomst was dat mensen minder bang zijn voor een regering met de Liberal Democrats dat voor een regering van de conservatieven of Labour. Na in drie verkiezingen de zijde van Labour te hebben gekozen, heeft de krant zich deze keer achter de Tories geschaard. De Lib Dems zijn naar Britse begrippen een vrij linkse partij.
Uit de peiling van het Britse enquêtebureau YouGov blijkt dat, als mensen geloven dat de Liberal Democrats een serieuze kans maken om de verkiezingen te winnen, de partij 49 procent van de stemmen kan behalen. De Conservative Party zou blijven steken op 25 procent en Labour zou slechts 19 procent halen, zo meldt de Britse krant The Independent.
Sinds Nick Clegg, de leider van de Lib Dems, als winnaar uit het eerste televisiedebat met premier Gordon Brown (Labour) en David Cameron (Tories) is gekomen, hebben de rechtse media in Groot-Brittannië steeds meer de pijlen op hem gericht. De kritiek richt zich vooral op zijn pro-Europese houding, het Afganistan-standpunt van de partij en de elitaire uitstraling van de Clegg zelf. The Independent weerlegt in het artikel van vrijdag een aantal van de beweringen die door rechtse media over de Lib Dems zijn gedaan.
Lees hier meer
Lees ook: Gordon Brown verliest ook tweede Britse verkiezingsdebat
Foto: Flickr CC Liberal Democrats

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.