Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rechtsextremist Robinson voorgoed verbannen van Facebook en Instagram

  •  
26-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
36304571834_8dfd2c35eb_z
De oprichter van de English Defense League, Tommy Robinson, is voorgoed verbannen van Facebook en Instagram. Dit heeft Facebook bekend gemaakt. Hoewel het sociale medium vaak onder vuur ligt omdat het te weinig doet aan het bestrijden van nepnieuws en het verspreiden van haat, liet Facebook weten dat Robinson in een verklaring weten dat Robinson ‘de regels herhaaldelijk heeft overtreden.’ Zo roept Robinson op zijn Facebookpagina op tot geweld tegen moslims en maakt hij zich schuldig aan georganiseerde haat, schrijft Facebook.
Robinson, wiens echte naam Stephen Yaxley-Lennon is, werd al eerder verbannen van Twitter. Facebook zou hem in een brief van een maand geleden al hebben gewaarschuwd voor een permanente ban. Vooralsnog is YouTube het enige platform dat hem nog een podium geeft. Dat Robinson een oplichter is die zijn politieke agenda vooral voor eigen gewin inzet, blijkt uit een biografie over zijn leven van Vice.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.