Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rechtszaak om draconische drooglegging Rotterdam

  •  
06-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
iez_300.jpg
Update: Gemeente mag alcoholverbod handhaven. Horeca wilde af van veiligheidsmaatregel. GroenLinks: Drooglegging bezopen
Tijdens een besloten bruiloftsfeest in het centrum van Rotterdam mag vandaag geen alcohol geschonken worden. Ook sterrenrestaurant Amarone op de Meent mag zijn gasten geen wijn serveren, meldt RTV Rijnmond. Beide gelegenheden zijn slachtoffer van de stringente maatregelen die de gemeente neemt om hooligangeweld ronde de Bekerfinale die vandaag in De Kuip wordt gespeeld tegen te gaan.
Alcoholvrije bruiloft door bekerfinale (05-05-2010)byrtvrijnmond De maatregel geldt vanaf dondermiddag twee uur in een groot deel van de stad en de door veiligheid geobsedeerde gemeente wil daarbij geen uitzonderingen maken.
GroenLinks fractieleider Arno Bonte spreekt op Twitter van een ‘bezopen maatregel’. Horeca Nederland spande een kort geding aan tegen de gemeente om de ‘draconische’ maatregel nog voor die tijd van tafel te krijgen, zo meldde RTL Nieuws. Volgens de horeca-ondernemers is er geen gevaar voor grootschalige ordeverstoringen omdat er geen Ajax-supporters in de stad zullen zijn.
Update
RTEmagicC_100506iezbordje_01.jpg
De rechter heeft de gemeente Rotterdam gelijk gegeven. Het alcoholverbod blijft van kracht. Dit meldt NOS.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.