13

Reclames voor cosmetische ingrepen voorafgegaan door waarschuwing

'Kijk uit. Jezelf mooier maken kan lelijk uitpakken. Een geslaagde ingreep begint bij een goede arts'

Reclames voor cosmetische ingrepen zullen vanaf deze zomer worden voorafgegaan door een waarschuwing. Dat heeft minister van Volksgezondheid Schippers bepaald. Het gaat dan om ingrepen als een borstvergroting of een botoxbehandeling.

De reclame-uiting zal vooraf worden gegaan door de tekst: ‘Kijk uit. Jezelf mooier maken kan lelijk uitpakken. Een geslaagde ingreep begint bij een goede arts.’ De minister wil hiermee de bevolking waarschuwen tegen ‘beunhazen in de snelgroeiende mooimaakindustrie’ omdat de behandelingen soms lijken op puur esthetische behandelingen maar dat niet zijn. Ook mogen schoonheidsspecialisten voortaan niet langer injecties geven. Alleen huisartsen en bevoegde artsen mogen dit nog doen.

De Rijksoverheid meldt op de eigen website:

Schippers komt daarnaast met meer maatregelen om de veiligheid van mensen die cosmetische ingrepen ondergaan beter te beschermen. De maatregelen zien op de voorlichting aan consumenten, regels voor behandelaren en het toezicht door de overheid. Zo is de website www.rijksoverheid.nl/cosmetische-ingrepen geopend waar mensen betrouwbare informatie kunnen vinden over cosmetische ingrepen, bijvoorbeeld waar je op moet letten als je je veilig wilt laten behandelen.

Cc-foto: Lies thru a lens

Geef een reactie

Laatste reacties (13)