151

Record aantal Amerikanen arm

Eén op de zes Amerikanen leeft onder de armoedegrens

Het Amerikaanse bureau voor de statistiek heeft berekend dat 16 procent van de Amerikaanse bevolking onder de armoedegrens leeft. Dat komt neer op een recordaantal van ruim 49 miljoen mensen.

Dat meldt de Huffington Post. Met name de armoede onder Aziaten, Latino’s en ouderen is hoger dan eerder werd gedacht. Die laatste groep kampt met torenhoge medische uitgaven. De cijfers komen op een moment dat het Amerikaanse parlement fors wil snijden in de uitgaven, waaronder de zorgverzekering Medicare. Op die verzekering zou honderden miljarden dollars bespaard kunnen worden, volgens de plannen.

Dit toont aan dat het sociale vangnet niet zo veel doet als we zouden willen”, aldus Dave Cooper van het Instiuut voor Economisch Beleid. “De programma’s die we op dit moment hebben zijn ontoereikend”.

De populaire leuze van de demonstraten op Wallstreet ‘Wij zijn de 99 procent’ blijkt niet te overdreven. Onderstaande grafiek laat zien dat de topinkomens, 1 procent van de Amerikaanse bevolking, de afgelopen jaren alleen maar rijker zijn geworden. De gemiddelde inkomens van de lagere- en de middenklassen zijn nauwelijks gegroeid.

Foto: HarlanH

Geef een reactie

Laatste reacties (151)