Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Recordaantal vluchtelingenkinderen in Griekse kampen

  •  
29-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
epaselect GREECE FYROM REFUGEES MIGRATION CRISIS
Er hebben de afgelopen drie jaar niet zoveel alleenreizende vluchtelingenkinderen in Griekse opvangkampen gezeten als nu. De meer dan alleenstaande 1.100 minderjarigen lopen gevaar, waarschuwt Unicef. De kinderen lopen de kans het slachtoffer te worden van geweld of misbruik.
“Dit weekend overleed een kind en twee anderen raakten gewond bij een gewelddadig incident in het opvangkamp van Moria”, stelt Afshan Khan van de VN-kinderrechtenorganisatie. Het kamp van Moria is bedoeld voor 3.000 vluchtelingen, maar er wonen er nu 8.700. Ruim een derde is minderjarig.
Unicef vindt dat de andere lidstaten van de Europese Unie meer moeten doen om de kinderen in kampen te helpen. Dat kan door kinderen elders op te vangen en ervoor te zorgen dat zij sneller met hun familie worden herenigd. Ook zouden de andere EU-lidstaten meer steun moeten bieden aan de landen die de meeste vluchtelingen opvangen: Griekenland, Italië en Spanje. Khan:
"“We blijven er bij de Griekse autoriteiten op aandringen dat kinderen moeten worden overgebracht naar adequatere accommodatie op het vasteland, maar Griekenland kan in z’n eentje niet afdoende voor deze vluchtelingenkinderen zorgen.”"
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.