Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Redacteur Atlas Contact op non-actief gezet na #MeToo-onthullingen

  •  
20-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
101 keer bekeken
  •  
1424729902_b513efda69_o
De recente #MeToo-campagne die werd opgestart na onthullingen over het seksueel misbruik van Hollywood-bons Harvey Weinstein, heeft ook in Nederland geleid tot maatregelen. Uitgeverij Atlas Contact heeft een redacteur op non-actief gesteld en een onderzoek ingesteld wegens sterke vermoedens van ‘grensoverschrijdend seksueel gedrag in een professionele context’. Dat meldt de Volkskrant. De uitgeverij wil niet verder op de zaak ingaan, maar de afgelopen dagen kwamen meerdere verhalen naar buiten van vrouwen – overigens zonder vermelding van de naam van de auteur of uitgeverij – tot wie hij ongewenst seksuele toenadering zocht.
Het is niet duidelijk of de vrouwen zelf een klacht hebben ingediend, maar de uitgeverij heeft extern advies ingewonnen over de vraag hoe je grensverleggend seksueel gedrag van een werknemer aanpakt. De redacteur in kwestie is niet bereikbaar voor commentaar.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.