Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Redacteuren Libelle en Margriet ingeruild voor 'coördinators' en 'producers'

  •  
14-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-LibelleMargriet300.jpg
Bij Libelle verliest derde van de redactie baan ... Bij Margriet gaat vijfde van de banen verloren
Bij het tijdschrift Libelle verdwijnen komend jaar ongeveer tien banen op 37,5 arbeidsplaatsen. Margriet schrapt zes banen op 19 voltijdsplekken. Dat schrijft de Volkskrant bij monde van een woordvoerder van de Finse uitgever Sanoma.
De ontslagen vallen op alle afdelingen, zowel bij het schrijvend personeel als de vormgevers, schrijft de Volkskrant :
Beide damesbladen krijgen een ‘rompredactie’, waarbij alle redacteursfuncties komen te vervallen. Daarvoor komen nieuwe functies in de plaats, zoals die van ‘producer’ en ‘coördinator’.
Sanoma maakte in oktober bekend dat het een groot aantal titels zal afstoten, waarbij 500 banen zouden verdwijnen. Libelle zou blijven bestaan, als een van de zogenoemde ‘focusmerken’. Het vrouwenblad, dat 80 jaar bestaat, is een van de ‘kroonjuwelen’ van Sanoma, net als Margriet, Viva, Flair en Donald Duck.
De bladen kampen met dalende oplages en advertentie-inkomsten. De inkrimping van de redacties is een van de maatregelen om ‘een winstgevende printorganisatie’ blijven.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.