Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Redactie NRC wil opheldering over ontslag hoofdredacteur

  •  
27-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
231 keer bekeken
  •  
BirgitDonker_Nrc300.jpg
Plaatsvervangend hoofdredacteur stuurt brandbrief aan Raad van Commissarissen: Dit druist in tegen de redactionele autonomie
Plaatsvervangend hoofdredacteur Sjoerd de Jong heeft een brandbrief aan de Raad van Commissarissen (lees: Derk Sauer) gestuurd naar aanleiding van het gedwongen aftreden van hoofdredacteur Birgit Donker.
De hoofdredactie wenst een ‘openhartig gesprek’ met de RvC over de toekomst van de krant. Dit schrijft Vrij Nederland dinsdag.
Namens de redactie stuurde plaatsvervangend hoofdredacteur Sjoerd de Jong zondag een brandbrief naar de Raad van Commissarissen. Vandaag zal de redactie de RvC om opheldering vragen over het ‘feitelijk heenzenden’ van de ‘hoogste redactioneel verantwoordelijke van onze krant.’ Dit druist volgens de brief in tegen de redactionele autonomie, het redactiestatuut en de traditioneel niet aan anderen binnen het bedrijf ondergeschikte positie van de hoofdredacteur.
Lees hier verder

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.