25

Reformatorisch Dagblad: Boer zoekt man is ‘duivelse strategie’

'Zelfs de stijfste refo's vinden dat de krant uit de bocht vliegt'

Het programma ‘Boer zoekt vrouw’ van de KRO werkt mee aan een ‘duivelse’ homo-lobby en Europa zou zich niet moeten inlaten met de Algemene wet gelijke behandeling. Dat schrijft adjunct hoofdredacteur van het Reformatorisch Dagblad Steef de Bruijn vandaag in een opinie in zijn krant.

In het opinie-artikel schrijft De Bruijn over boer Willem uit het programma Boer zoekt vrouw die drie mannen heeft te logeren. Daar kwam hij niet achter door zelf naar het programma te kijken, maar door een passage op de website van het programma.

Hij schrijft:

Zo worden wekelijks 4 miljoen mensen gehersenspoeld in een duivelse strategie het huwelijk te ondermijnen. Eerst door kijkers wijs te maken dat je de beste levenspartner vindt via een soort ratrace en daarna door de indruk te wekken dat het volstrekt normaal is dat je als man een andere man zoekt om je leven mee te delen.”

Op Twitter reageert men verbolgen op het artikel. Journalist Menno van den Bos constateert op Twitter:

De Bruijn veroordeelt het karakter van de hedendaagse televisie en de ‘beeldcultuur’ die daarmee wordt verspreid. In 2007 zei hij in een interview voor Mediawijzer dat ‘radicale keuzes onontbeerlijk’ zijn voor ouders om hun kinderen weg te houden van dvd’s en YouTube. Ook boeken van Jan Wolkers en Harry Mulisch zijn volgens hem uit den boze.

Landen die nu toetreden tot de Europese Unie moeten instemmen met de Algemene wet gelijke behandeling waarin de gelijke behandeling van homo’s is opgenomen. De Bruijn meent dat toetreder Moldavië ‘de christelijke identiteit moet opgeven om aansluiting bij de EU’ te vinden en dat is volgens hem onacceptabel.

Vrijwel alle Moldaviërs zijn christen en behoren tot een van de twee orthodoxe kerken die zich tegen deze wet hebben verzet. Dat hielp echter niets, want om in de gunst van Europa te vallen, dien je homovriendelijk te zijn en dus kwam die wet er toch. Hebben homo’s het dan zo slecht in Moldavië? Dat valt mee, er zijn homoclubs en er worden van tijd tot tijd Gay Prides gehouden.”

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (25)