Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Regeerakkoord wordt opengebroken'

  •  
10-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-wilders_rutte_300.jpg
UPDATE: CDA, VVD en PVV gaan komend voorjaar opnieuw onderhandelen ... Economen vinden extra bezuinigingen onverstandig ... D66 en PVV zijn tegen
Het regeerakkoord zal worden opengebroken en voor een deel zal de kabinetsformatie worden overgedaan, omdat volgens het kabinet extra bezuinigingen nodig zijn.
Als het kabinet werkelijk van plan is nog drie tot vier miljard extra te bezuinigingen hoeft het niet te rekenen op steun van D66. Dat zei fractieleider Pechtold vanochtend op de BNR.
Bezuinigen kan op twee manieren, je haalt ergens geld vanaf, dus saneren, of je kunt hervormen. Wij pleiten al langer voor het laatste, en dat zal het kabinet nu alsnog moeten doen. En hervormen doe je niet door zomaar visieloos geld weg te snijden. Pas na verkiezingen kan Rutte weer bij ons aankloppen. Kiezers hebben het recht op hun stem te laten horen bij dit soort ingrijpende beslissingen”, zei Pechtold op BNR.
De PVV is ook tegen extra bezuinigingen. Economen laten ook weten deze maatregel onverstandig te vinden. Volgens econoom en Joop opiniemaker Esther-Mirjam Sent zou dat zelfs onbegrijpelijk zijn:
De economie is langzamerhand aan het opkrabbelen. De voorspellingen zijn dat de groei weer stil zal gaan staan en in die tijden is het laatste wat je moet doen nog meer bezuinigen.”

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.