124

‘Regeerakkoord wordt opengebroken’

UPDATE: CDA, VVD en PVV gaan komend voorjaar opnieuw onderhandelen ... Economen vinden extra bezuinigingen onverstandig ... D66 en PVV zijn tegen

Het regeerakkoord zal worden opengebroken en voor een deel zal de kabinetsformatie worden overgedaan, omdat volgens het kabinet extra bezuinigingen nodig zijn.

Dat meldt RTL Nieuws. ‘Hier in de gangen bij het CDA en de VVD wordt er al over gepraat. In het diepste geheim zijn al speciale clubjes gevormd die kijken waar nog geld te halen valt’, aldus politiek verslaggever Lotte Ragut. En dat zet volgens Frits Wester de verhouding met de gedoogpartij PVV op scherp.
Update vrijdag 08.30:

Als het kabinet werkelijk van plan is nog drie tot vier miljard extra te bezuinigingen hoeft het niet te rekenen op steun van D66. Dat zei fractieleider Pechtold vanochtend op de BNR.

Bezuinigen kan op twee manieren, je haalt ergens geld vanaf, dus saneren, of je kunt hervormen. Wij pleiten al langer voor het laatste, en dat zal het kabinet nu alsnog moeten doen. En hervormen doe je niet door zomaar visieloos geld weg te snijden. Pas na verkiezingen kan Rutte weer bij ons aankloppen. Kiezers hebben het recht op hun stem te laten horen bij dit soort ingrijpende beslissingen”, zei Pechtold op BNR.

De PVV is ook tegen extra bezuinigingen. Economen laten ook weten deze maatregel onverstandig te vinden. Volgens econoom en Joop opiniemaker Esther-Mirjam Sent zou dat zelfs onbegrijpelijk zijn:

De economie is langzamerhand aan het opkrabbelen. De voorspellingen zijn dat de groei weer stil zal gaan staan en in die tijden is het laatste wat je moet doen nog meer bezuinigen.”

Geef een reactie

Laatste reacties (124)