Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Regel je einde bij Google

  •  
12-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-oud_internet_300.jpg
Niet langer online? Bepaal van tevoren wat er met je gegevens gebeurt
Google heeft als eerste in zijn soort een instrument ontwikkeld waarbij internetgebruikers kunnen beslissen over wat er met hun gegevens gebeurt als ze niet langer online zijn. Bij een overlijden bijvoorbeeld. De dienst “Inactive Account Manager” kan gebruikt worden voor de e-maildienst Gmail, het sociale netwerk Google Plus, maar ook voor andere accounts zoals Picasa, Blogger of Google Drive.
RTEmagicC_oma.jpg
Men kan kiezen om alle gegevens te wissen, of aan bepaalde contacten over te maken. Voor verschillende diensten kan men verschillende keuzes maken. Mails zouden bijvoorbeeld door een advocaat kunnen worden behandeld, terwijl fotobestanden eenvoudig aan familieleden kunnen worden overgemaakt. Vooraleer het instrument in werking treedt, zullen de accounteigenaars via sms en e-mail worden verwittigd.
Gebruikers kunnen zelf instellen wanneer dat in gaat, bijvoorbeeld na een bepaalde periode van inactiviteit. Google product manager Andreas Tuerk:
Weinig mensen denken aan de dood, zeker als het op henzelf betrekking heeft. Maar het is heel belangrijk om plannen te maken voor wat er moet gebeuren als men er niet meer is, zeker voor de mensen die achterblijven.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.