70

‘Regels zijn regels’-types trekken stekker uit legendarisch optreden Springsteen-McCartney

Update: Nu met video, zie het feest en de teleurstelling ... Bewoners sjieke buurt Londen tolereren geen overlast

Het slot van een concert dat Bruce Springsteen gaf in het Londense Hyde Park is abrupt afgebroken uit angst de regels te overtreden. Net op het moment dat Sir Paul McCartney het podium had betreden om een paar nummers mee te spelen met The Boss. De organisatie trok letterlijk de stekker uit het optreden uit angst voor klachten van de rijke omwonenden.


Hij had er vijftig jaar op dit moment gewacht zei Bruce Springsteen tegen het publiek dat zijn concert in Hyde Park bijwoonde. De rock zanger die begeleid werd door zijn  E Street Band en Rage Against the Machine gitarist Tom Morello doelde daarmee op een gezamenlijk optreden met Beatles legende McCartney die onverwacht het podium betrad.

Lang mocht de unieke pret niet duren. Het 65.000 koppige publiek kreeg de Beatles-klassieker I Saw Her Standing There te horen. (zie foto hier) Daarna kwam Twist & Shout. Tijdens dat nummer viel plots de versterking uit. De organisatie van het Hard Rock Calling Festival durfde het concert niet te laten voortduren uit angst de vergunning kwijt te raken. De vergunning stelde dat het concert tot 22:15 uur mocht duren. Het was inmiddels 25 minuten later. De Amerikaanse rockster staat bekend om zijn langdurige optredens.

Springsteen en McCartney leken aanvankelijk niet te weten wat hen overkwam. Springsteen probeerde het publiek toe te spreken maar de microfoon werkte niet meer. Daarop zong hij samen met Stevie Van Zandt kort even acapella en verliet hoofdschuddend het podium.

Bezoekers waren verbijsterd. Komiek Stephen Merchant twitterde dat hij zich schaamde Brits te zijn:

Ashamed to be British right now. Springsteen and McCartney playing Twist & Shout in Hyde Park and council pulled the plug cos of curfew. WTF

Bewoners van het rijke stadsdeel Mayfair hebben vorig jaar 130 keer geklaagd over geluidsoverlast. Daarom is het geluidsniveau van de concerten in het legendarische park door de gemeenteraad al drastisch teruggebracht. Ook het maximum aantal bezoekers werd gereduceerd van 80.000 naar 65.000. De beperkingen leiden er toe dat de exploitatie van het Park niet meer rendabel is en de begroting een tekort van 1,5 miljoen pond kent.

CNN: Springsteen and McCartney cut off by London curfew

Geef een reactie

Laatste reacties (70)