Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Regering India trekt autonome status Kashmir in

  •  
05-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
109 keer bekeken
  •  
Kel_Village_Azad_Kashmir
De Hindoe-nationalistische regering van India heeft aangekondigd dat de autonome status van het Himalaya-gebied Jammu en Kashmir, waar de bevolking in meerderheid moslim is, zal worden ingetrokken. Dat meldt Reuters. Als het voorstel van de regeringspartij BJP wordt aangenomen zullen Jammu en Kashmir voortaan een ‘unie-staat’ zijn en direct onder het gezag van Delhi vallen. Met het intrekken van artikel 370, waarmee de bestuurlijke autonomie werd geregeld, zou ook artikel 35A vervallen, waarin staat dat alleen inwoners van Jammu en Kashmir land mogen bezitten en overheidsfuncties mogen bekleden.
266px-Jammu_and_Kashmir_in_India_de-facto_disputed_hatched.svg_
Er komt momenteel weinig nieuws uit de regio, omdat communicatiekanalen als telefoon en internet zijn afgesloten. De afgelopen dagen werden er al extra regeringstroepen naar de regio gestuurd, die van oudsher onder zware druk staat van haar machtige buren. Ook werden lokale leiders onder huisarrest geplaatst en duizenden toeristen en bedevaartsgangers geëvacueerd.
Cc-foto: furqanlw
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.