Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Regering Italië blokkeert regionale anti-moskeewet

  •  
13-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
144 keer bekeken
  •  
gebed300_01.jpg
Wet van regionale bestuurders discrimineert moslims die gebedshuis willen bouwen ... Regering stapt naar constitutioneel hof
De “anti-moskeewet”, die in januari werd aangenomen in de Noord-Italiaanse regio Lombardije, stelt strenge regels voor het bouwen van nieuwe gebedshuizen. In de praktijk wordt het vooral de islamitische gemeenschap erg lastig gemaakt in de toekomst een gebedshuis neer te zetten. De centrum-linkse regering van premier Matteo Renzi steekt er nu een stokje voor, omdat met de wet “meerdere artikelen van de grondwet worden geschonden”.
Niet zomaar een anti-moskeewet Maar dat de islam geen officieel erkende religie is betekent niet dat er geen vrijheid van godsdienst is in Italië. De regering is inmiddels naar het constitutioneel hof gestapt om de wet tegen te houden. In een mededeling zegt de regering dat sommige maatregelen “ingaan tegen de fundamentele rechten van de godsdienstvrijheid” en “meerdere artikels van de grondwet worden geschonden, zoals de gelijkheid van de burgers”.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.