Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Regeringsbronnen roepen Shafiq uit tot president Egypte

  •  
22-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Shafiq.jpg
Tahrir plein stroomt vol uit protest tegen militair ingrijpen 
Ahmed Shafiq is volgens regeringsbronnen de winnaar van de presidentsverkiezingen in Egypte. Staatskrant al-Ahram meldt dat Shafiq 50,7 procent van de stemmen heeft binnengehaald. Zijn tegenstander van de Moslimbroederschap Mohammed Morsi zou 49,3 van de stemmen hebben.
Na de verkiezingen claimden beide kandidaten de overwinning. Vandaag gingen de Egyptenaren opnieuw naar het Tahrirplein. Ze protesteren tegen het hardhandige optreden van de militaire raad die het nodig vond de boel te sussen nadat Morsi zijn overwinningsrede had gehouden.  De Egyptenaren verwachtte de uitlag gisteren al en zouden aanvankelijk tot zondag nog moeten wachten. Shafiq wordt waarschijnlijk zondag officieel als winnaar bekend gemaakt.  Shafiq was de laatste premier onder Mubarak die na maanden van protest werd verdreven. Omdat hij banden heeft met het vorige regime wordt hij door tegenstanders gezien als een soort Mubarak 2.0. 
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.