0

Regisseur John Singleton (51) overleden

De Amerikaanse regisseur John Singleton is overleden. Na een zware beroerte, eerder deze maand, lag hij al twee weken in coma. Nadat de filmmaker maandag van de beademing werd gehaald, overleed hij later op dezelfde dag. Hij werd 51 jaar oud.

Singleton was de jongste Oscar-genomineerde ooit in de categorie beste regisseur en het beste originele script. Voor zijn regie staat hij nog altijd te boek als jongste genomineerde, en eerste Afri-Amerikaanse. Hij kreeg die nominaties voor zijn debuut uit 1991, Boyz n the Hood, dat zich afspeelt in het Los Angeles waarin gangs de straten regeren. De film sloeg in als een bom. Hij werkte in de film onder andere met Cuba Gooding Jr. en Ice Cube. Later regisseerde hij onder andere TuPac en Janet Jackson in Poetic Justice en werkte hij aan afleveringen van Empire en The People v. O. J. Simpson: American Crime Story. Acteur Samuel L. Jackson prees hem als iemand die anderen op weg hielp.

Een interview met John Singleton, waarin hij uitlegt hoe het script van Boyz n the Hood tot stand kwam, is hier te zien:

Geef een reactie

Laatste reacties (0)