Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rehwinkel wil 3 maanden afzien van wachtgeld

  •  
18-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rehwinkel_02.jpg
Vertrekkend burgemeester wil, indien hij na drie maanden nog zonder baan zit, daarna wel wachtgeld
Peter Rehwinkel, vertrekkend burgemeester van Groningen zegt drie maanden van wachtgeld af te zullen zien. Ook zal hij solliciteren naar een betaalde baan. Mocht hij na drie maanden nog werkloos zijn, dan wil hij wél wachtgeld ontvangen.
De Groningse burgemeester zegt afstand te nemen van de berichtgeving “de afgelopen dagen over (internationale) functies die hij zou hebben verzonnen en kwalificaties als ‘vrijwilligerswerk’ dat hij in Barcelona op kosten van de belastingbetaler zou gaan doen”.
RTEmagicC_rehwinkel.jpg
In diverse media werd de afgelopen dagen getwijfeld aan het bestaan van de functie die Rehwinkel naar eigen zeggen bij het UCLG, het internationaal verbond van gemeenten, zou gaan vervullen.
Rehwinkel stopt met 1 november als burgemeester. Vrijwillig, omdat hij in Barcelona aan de slag wil. In voorbereiding hierop volgde hij eerder een cursus Spaans à 3150 euro welke hij ook declareerde bij de gemeente.
Foto: Gemeente Groningen, Henk Tammens

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.