Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Reisorganisatie: geen Zwarte Piet in Nederland? Dan gaan we naar Afrika!

  •  
02-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
134 keer bekeken
  •  
rosetta300.png
Twitteraars reageren met woede op 'ludieke' tweet 
De figuur Zwarte Piet staat altijd garant voor een flinke discussie. De Nijmeegse reisorganisatie Rosetta Reizen dacht daar ludiek op in te springen met een lollig bedoelde tweet waarin de link wordt gelegd tussen Zwarte Piet en een reis naar Zuid-Ethiopië en Niger. Het resultaat: heel veel boze reacties.
De reisorganisatie stuurde de tweet hiernaast de wereld in. Na een hoop kritiek is de tweet inmiddels verwijderd.
RTEmagicC_rosetta1.png
Aan de redactie van Joop verklaart Benno Hagenbeek, eigenaar van Rosetta Reizen, inderdaad veel boze reacties te hebben ontvangen. Volgens Hagenbeek wilde de organisatie juist een breder perspectief bieden op de zwartepietendiscussie. Wat dat perspectief precies is, wordt niet helemaal duidelijk. Hagenbeek:
Het was niet als standpunt in de discussie bedoeld […] We wilden meer laten zien wat ze in andere landen allemaal ermee doen. Het is niet onze bedoeling geweest om iemand te kwetsen.” 
De eigenaar van de reisorganisatie laat weten binnenkort een officiële verklaring naar buiten te brengen over de tweet die voor zoveel ophef zorgt.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.