Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Reiswebsite TripAdvisor: 'Seksisme irrelevant voor reisbeleving'

  •  
13-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tripadvisor300.jpg
Vrouw ziet vermelding 'tik op billen van serveerster' blijvend geweigerd worden
Een toeriste die een Engelse bar bezocht, zag de barman een klap op het achterwerk van een dienster geven. Vervolgens plaatste ze dit als recensie op reiswebsite TripAdvisor. Die verwijderde het commentaar en liet de klant weten het voorval ‘irrelevant voor de reisbeleving’ te vinden. Ook was de reactie ‘te feministisch’. Dat schrijft The Guardian.
De vrouw schreef op de site:
Vandaag zag ik hoe de manager van de bar een jonge serveerster speels in haar schouder beet. Even later sloeg hij op haar achterwerk en maakte smakkende kusgeluidjes terwijl het meisje wegsprong. Een goede herinnering waarom we nog altijd feminisme nodig hebben anno 2015.
De manager van de bar zag het bericht van de vrouw op de site, sprak de toeriste op haar reactie aan en liet weten daar niet blij mee te zijn. Reiswebsite TripAdvisor verwijdert vervolgens het commentaar en meldt aan de vrouw dat haar constatering ‘irrelevant’ is. Wanneer de vrouw het nogmaals probeert, volgt er een uitgebreid bericht dat ‘irrelevante opmerkingen over seksuele intimidatie niets te maken hebben met haar reisbeleving’.
RTEmagicC_tweetseksisme.png
Een cursus ‘De betekenis van een recensie’ zou voor TripAdvisor geen gek idee zijn. En een over emancipatie ook niet. De recensie is hier (weliswaar ‘geflagged’) te lezen.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.