Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rekenkamer: Hennis-Plasschaert negeert mogelijkheid verongelukken JSF-toestel

  •  
10-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
f35300.jpg
Ook ontbreekt volgens de Algemene Rekenkamer een betamelijke projectadministratie 
Minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie houdt geen rekening in haar budget met de kans op het verliezen van een JSF-toestel. Ook ontbreekt een betamelijke projectadministratie. Dat schreef de Algemene Rekenkamer maandag aan de Tweede Kamer. Dit meldt de Volkskrant op haar site.
De Amerikanen gaan ervan uit dat Nederland gerekend over dertig jaar negen van de 37 jachtvliegtuigen kan kwijtraken tijdens het normale werk. In de afgelopen 35 jaar verloor de luchtmacht op deze manier 39 F-16’s, waarvan ruim de helft in de eerste zeven jaar na ingebruikname.
De Rekenkamer betreurt het dat op de mogelijkheid tot verlies van JSF-toestellen ‘alleen formeel gereageerd wordt.’ Volgens de controleurs ontbreekt ook een betamelijke projectadministratie ‘terwijl die ‘onontbeerlijk is bij een grote en langjarige investering als aankoop van jachtvliegtuigen’.
Nederland is voornemens om volgend jaar acht F35-toestellen te bestellen en heeft al twee testtoestellen gestationeerd in de VS.
Cc-foto: Tiger 2000

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.