Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rel in Spaans parlement over linkse dreadlocks en borstvoeding

  •  
15-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
100 keer bekeken
  •  
Podemos
Conservatieve Spaanse parlementariërs storen zich aan de 71 leden tellende fractie van de nieuwe linkse partij Podemos. Niet alleen omdat de conservatieven een hekel hebben aan alles wat links is maar ook omdat ze zich ergeren aan de haardracht van enkele Podemos kamerleden die dreadlocks hebben. De conservatieve vice-voorzitter van het parlement Celia Villalobos, die berucht is omdat ze Candy Crush speelt tijdens vergaderingen , verklaarde dat ze wil dat de Podemos leden zich wassen omdat ze vreest dat ze luizen hebben. Die tentoonspreiding van onwetendheid bood Podemos de gelegenheid uiteen te zetten wat er echt vies is in de politiek: de reeks corruptie-schandalen waarmee de conservatieve Partido Popular in opspraak is geraakt. “Was de Partido Popular maar half zo schoon als mijn rasta’s” verklaarde een Podemos-parlementariër. Het gebrek aan respect voor alternatieve kapsels en opvattingen toont volgens hem precies aan wat er mis is met de politiek.
De conservatieven gingen al eerder door het lint omdat Podemos-parlementariër Carolina Bescansa met haar baby in de vergaderzaal verscheen en die daar de borst gaf. Bescansa stelt dat een moeder waar dan ook in staat moet zijn voor haar kind te zorgen en dat het parlement juist een voorbeeldfunctie heeft.

Meer over:

podemos, spanje, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.