3

Rel om Chinees op nummer 39 bij Haagse CDA

Vader van Atom Zhou waarschuwt kiezers voor zijn zoon ... Zou crimineel verleden hebben en geldbelust zijn ... CDA: 'Is een familieruzie, dus privékwestie'

Het CDA in Den Haag zette de uit China afkomstige Atom Zhou bij wijze van ludieke actie op nummer 39 op de kieslijst, als knipoog naar de Gordon-rel. Zhou was eigenlijk aangetrokken als lijstduwer. ‘Niet op stemmen’, waarschuwt de vader van Zhou nu. Zijn zoon zou ‘leugenachtig’ zijn en een crimineel verleden hebben.


Chinezen houden familiegelegenheden doorgaans binnenshuis. Het delen van dit soort zaken, is gewoonlijk taboe. De vader van Atom Zhou, Yuhzao Zhou, vindt het echter zo onbegrijpelijk dat zijn zoon verkiesbaar is, dat hij een online open brief over Atom heeft verspreid waarin hij vertelt over hoe ‘geldbelust’ zijn zoon zou zijn, zijn contacten met de Chinese maffia, en hoe hij in het verleden een pand verhuurde aan illegalen, dat uiteindelijk door de burgemeester is afgesloten.

Hij schrijft onder meer: “Ik kan niet aanzien dat Atom Zhou andere mensen pijn doet en steeds meer slachtoffers maakt om over de rug van anderen zichzelf te verrijken. Als hij als bestuurder gekozen wordt, zal de schade alleen maar nog groter worden.”

Om zijn verhaal kracht bij te zetten, verspreidde hij online ook een foto van zijn zoon met de oproep vooral niet op hem te stemmen.

Karsten Klein, lijsttrekker van de Haagse CDA-fractie laat FunX weten dat het om een zakelijk geschil gaat in een familiebedrijf, waar de CDA zich niet in wil mengen. Klein:

Onze conclusie is dat het een zakelijk geschil betreft tussen twee broers in een familiebedrijf. Dat is al snel een familieruzie en wat ons betreft een privékwestie. (..) Wij zijn uiteindelijk tot het oordeel gekomen dat we met een hele betrouwbare kandidaat te maken hebben waar de integriteit van geborgd is en wat zijn functioneren niet in de weg staat. Dat is voor het CDA belangrijk.”

Atom Zhou wil zelf weinig kwijt over de kwestie, omdat het een pijnlijke privé zaak betreft:

Ik wil mijn energie en tijd gebruiken om een raadszetel te bemachtigen in Den Haag en zo geschiedenis te schrijven door het eerste gekozen raadslid van Chinese afkomst in Nederland te worden.”

Lees hier de volledige brief van Yuhzao Zou.

Geef een reactie

Laatste reacties (3)