15

Rel over privé-vraag bij CNN-debat

Republikeins kandidaat Newt Gingrich haalt uit naar presentator na vraag over 'open huwelijk'

Presentator John King vroeg tijdens het debat tussen de Republikeinse presidentskandidaten aan Newt Gingrich een reactie op uitspraken van diens ex-vrouw. De vrouw heeft in een interview verklaard dat de conservatieve Gingrich aandrong op een ‘open huwelijk’ nadat hij een affaire was begonnen.


Gingrich, een van de koningen van de polarisatie, sloeg snoeihard terug. Hij vindt het schandalig dat CNN met zo’n privé-vraag durft te komen terwijl het gaat om de verkiezing van de president. Volgens Gingrich zorgt die benadering door de media er voor dat minder Amerikanen bereid zijn zich beschikbaar te stellen voor het ambt. Voorts beschuldigde hij de media van partijdigheid, Gingrich meent dat de Republikeinse kandidaten hard worden aangevallen om zo Obama te beschermen.

Hoewel de kritiek van Gingrich over de privé-vraag hout snijdt, valt daar wel een kanttekening bij te plaatsen. Het was Gingrich die er eind jaren negentig op aandrong president Clinton af te zetten vanwege diens relatie met Monica Lewinsky. Het was ook Gingrich die in 1998, twee dagen voor belangrijke verkiezingen, in spotjes de affaire inzette als campagnemiddel

Geef een reactie

Laatste reacties (15)