Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rel over reis PvdA-wethouder

  •  
09-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
144 keer bekeken
  •  
prop.JPG
Wethouder Marnix Norder gaat à 5200 euro op kosten van de gemeente Den Haag een paar dagen hoge gebouwen in Dubai bekijken
De Haagse Stadspartij is ontstemd over de plannen van PvdA-wethouder Marnix Norder om een reis naar Abu Dhabi en Dubai te laten betalen door de gemeente. De wethouder gaat met Stichting Hoogbouw bouwprojecten opzoeken en langs bij het hoogste gebouw van de wereld, de Khalifa Tower.
De gemeente draait op voor de reiskosten van de wethouder. Norder is voorzitter van de Stichting Hoogbouw. De stichting is, naar eigen zeggen, “een landelijk opererende organisatie die hoogbouw in Nederland in de brede zin des woord als onderwerp heeft”. De kosten die voor rekening komen van de gemeente bedragen 5200 euro. Een woordvoerder van Norder zegt in een reactie dat de wethouder economy class vliegt zodat de businessclass toeslag van 2800 euro niet aan de orde is.
Volgens Joris Wijsmuller van de Haagse Stadspartij moet de reis niet betaald worden van gemeenschapsgeld. De reis valt volgens Wijsmuller in de categorie ‘privé-hobby’s’. Norder heeft eerder met de stichting een reis gemaakt naar de Verenigde Staten en Panama. Volgens de woordvoerder zijn ook deze reizen betaald door de gemeente Den Haag.
RTEmagicC_dubai_620.jpg
cc-foto: Adam Gimpert

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.