12

Rel over satirische seks-scene Australische premier

Ouders gesneuvelde soldaat woest op tv-zender

In Australië is een rel ontstaan over een scene in de satirische tv-serie ‘At Home with Julia’ waarin de draak wordt gestoken met het privé-leven van de eerste vrouwelijke premier. In de scene is te zien hoe haar personage in het regeringskantoor de liefde bedrijft onder een Australische vlag.


De scene die vandaag werd uitgezonden maar al dagen was aangekondigd, houdt de gemoederen bezig. Ouders van een in Afghanistan gesneuvelde militair schreven een woedende brief omdat de tv-makers geen respect tonen voor de Australische vlag. De premier zelf werd zichtbaar boos toen verslaggevers haar vragen stelden over de scene. Critici beschouwen de vertoning als seksisme en stellen dat een man nooit zo zou zijn uitgebeeld. De socialiste Julia Gillard is de eerste vrouwelijke premier van Australië.

De serie ‘At Home with Julia’ wordt uitgezonden door de publieke omroep ABC en is ook online te bekijken.

Kan dit in Nederland?

Een satirische serie over de goedlachse Mark Rutte waarin seks is te zien zou in Nederland vermoedelijk niet kunnen. Rechtse media als De Telegraaf verklaarden vorig jaar de oorlog aan een plagerig clipje over de VVD-leider waarin gespot werd met zijn moeder, een voorliefde voor mannen en voor de Duitse Mannschaft.

Wat denk je? Kan een seksende Rutte op tv? Of wordt de publieke omroep dan helemaal wegbezuinigd?

Geef een reactie

Laatste reacties (12)